:مواد لازم
نیم لیتر آب
۱ کیلو آردسفید
یک بسته ۷ گرمی پودر خمیر مایع یا ۵۰ گرم مایه ی خمیر
۲ قاشق چایخوری نمک
قاشق غذاخوری روغن زیتون ۶ اختیاری بدون روغن هم مشکلی ایجاد نمیکنه
خشخاش البته اگر دوست داشتین
طرز تهیه
آب را تا ۳۷ درجه سانتیگراد گرم نموده آن ار داخل ظرف بریزید.
مایه خمیر را خورد کرده به آن اضافه کنید
چنانچه از پودر خمیر استفاده میکنید ۵ الی ۱۰ دقیقه صبر کنید تا روی آب را پوشش کاف مانندی بگیرد اگر این کاف روی آب ایجاد نشود همانطور که قبلان خدمتتان عرض کردم خمیر مایع شما کهنه شده (مرده) بپرین سر کوچه از حسین آقا بقال تازشو بخرین
خوب کجا بودیم آهان سپس روغن و نمک را به آب اضافه کرده و مخلوط کنید. و آرد را کم کم به مایه بیفزاید، این کار را ادامه دهید تا خمیر تقریبآ از حالت چسبندگی خارج شود
همینجاست که نان خوب یا بد میشود بخاطر همین موضوع هست که باید دقت کنید، خمیر زمانی آماده است که خیلی کم بدست بچسبد و چنانچه اصلآ نچسبد نشانه آن است که آرد آن زیاد است
.
درهر صورت چنانچه شک دارید بهتر است آنرا کمی چسبنده آماده کنید و در مرحله بعد مقدار بیشتری آرد بر روی میز بریزید و آن را خیلی کم با آرد ورز دهید. خمیر بایستی نرم باشد). مخلوط کردن خمیر معمولآ ۱۰ تا ۱۵ دقیقه وقت لازم دارد
.
پارچه تمیزی را بر روی ظرف پهن کرده آن را حدود یک ساعت در مکانی قرار دهید که دمای آن ثابت و حدودأ ۳۷ درجه سانتیگراد باشد به نظر من بهتر است از سلفون به جای پارچه استفاده کنید و چند سوراخ ریز روی سطح آن ایجاد کنید تا گازهای اضافه حاصل از تخمیر از آن خارج شود و در عین حال خمیر خشک نشود بعد از یک ساعت مقداری آرد را بر روی میز آشپزخانه پخش کنید، خمیر را از ظرف خارج کرده روی میز بریزید
خمیر را ۴ قسمت کنید و هر قسمت را بصورت توپ گردی درآورده و داخل ظرف آرد بیاندازید و آن را ۱۵ دقیقه بحالت خود رها کنید فر خود را روشن کنید. حرارت را روی 220 درجه سانتی گراد تنظیم کنید
خمیر را با دست پهن کرده آنها را بشکل نان بربری آماده کنید
با چاقو به آرامی برشهای روی سطح خمیر (مانند شکل) ایجاد کنید سعی کنید فقط کمی فرم بگیرد نه اینکه خمیر را ببرید سبپ خمیر هر داخل سینی فر بگذارید اگر سینی فر شما بزرگ باشد به راحتی ۲ خمیر پهلوی هم قرار میگیرند. در طول مدت پخت یه یا دوبار آب روی خمیرتان اسپری کنید یا از رومال استفاده کنید به این ترتیب که ۱ قشق غذا خوری آرد رو با ۱ قاشق چایی خوری جوش شیرین با نصف پیمانه آب کمی بیشتر، مخلوط کنین بذارین یه کوچولو جوش بیاد خیلی کم به بلافاصله غلیظ و صدفی میشه وقتی که سرد شد روی خمیر بمالید . ا هم طی پخت سپری کنید خیلی خوبه اجازه نمید نون در طول پخت خشک بشه . زمان پخت از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بسته به نوع فر متفاوت است.این عمل باعث میشود که نان شما خوشرنگ و برشته شود
2 comments:
مرسی که لطف کردی و دستورش را گذاشتی. خیلی خوشحال شدم!!! آخر این هفته درخونه ما حتما" نان بربری تازه در سفره میاد!! بازهم ممنون
Your Welcome Dearie!
Post a Comment