پای اسفناج و گوجه فرنگی‌




پای اسفناج و گوجه فرنگی‌









اسفناج را خورد می‌کنین و شسته و بد توی قابلمه ریخته، چند قاشق آب اضافه می‌کنیم و حرارت میدهیم تا آب اسفناج کشیده شود. بعد، گوجه فرنگی خورد شده را اضافه می‌کنیم البته بهتره که گوجه هارو با پیاز داغ تفت بدین و بعد به اسفناج اضافه کنید. می‌تونین کمی‌ فلفل قرمز و پنیر فتا هم اضافه کنید.



مواد آماده را داخل ظرف روی خمیر پهن شده می‌ریزید و پنیر پیتزا اضافه می‌کنید._ از خمیر پای نوع ۲ استفاده کنید بسیار خوشمزه تر می‌شه_. یک لایه دیگر خمیر روی مواد پهن می‌کنیم البته چند برش روی کمیر بزنید تا پف نکنه. میتونید روی کمیر رو به حالت مچاله شده در بیارین که خوشگل تر می‌شه. مثل همیشه کمی‌ خامه روی خمیر برس کنید و داخل فکر با حرارت ۲۲۰ بگذارید ۳۰ دقیقه با روکش فویل و ۲۰ دقیقه بدون فویل.




No comments:

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog