تارت توت فرنگی

تارت توت فرنگی




تقدیم به دوست خوشگلم لیلا ! که توت فرنگی‌ خیلی‌ دوست داره و الان هم سرش خیلی‌ شلوغه! ۶ الی‌ ۷ ساله که ندیدمش

Best of Luck honey for your PhD examination!
Miss you dearie!





اول خمیر ۲ رو آماده کنید و داخل فر به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ۲۰۰ سانتیگراد حتما ۲۰ دقیقه اول روی تارت رو با فویل بپو شانید تا زیاد برشته نشه
     وانیلا سوس یا کرم پاتیستر را آماده کنین 
تارت که آماده و سرد شد سوس  رو توی تارت بریزید بعد توت فرنگی‌ هارو روش بچیند میتونید ژله بیرنگ هم درست کنید و ۱۵ دقیقه توی یخچال بذرید کمی‌ که سفت شد البته نه خیلی‌ . اون رو روی توت فرنگی‌‌ها بریزید و داخل یخچال بگذارید تا سفت بشه. در مرحله بعد میتونید دوباره ژله درست کنید و اینبار مستقیما روی مواد بریزید و باز هم توی یخچال بگذارید تا حسابی سفت بشه

مرحله بعدی نوش جان




2 comments:

jeerjeerak said...

vaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyeeeeeeee, Proshaat!
bavaret nemishe, vali man hamin dishab ke maghzam shut down shode bood ino peida kardam:
http://www.odelices.com/recette.php?num=28
to che joori fekr e mano khoondi?:)))
Love you, girl:)

Proshat said...

Akhey azizam kash boodi barat mipokhtam!
man mitoonam fekra ro bekhonam dige ......
omidvaram khoshet omadeh bashe har chand in be khosgeli oni ke peyda kardi nemishe.
taze az on rooz ta hala daram hamash fekr mikonam ke daram cake aroosito dorost mikonam loooooooool

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog