باگت فرانسوی


























اون کوچولو که تو عکس کنار باگت ها  میبینین  یه  پیراشکی که با 

یه  خمیر دیگه درست کردم والی خوب همه رو با هم تو فر گذاشتم

 آرد380  گرم

یک قاشق چایی خوری مخمر

2 قاشق چایی خوری شکر

2 قاشق چایی خوری نمک

آب یا شیر 250 میلی‌ لیتر







کره 30 گرم


باید کره را در دمای محیط 2 ساعت رها کنید ولی نه در جای گرم






همرو با هم قاطی میکنین و اینقدر به هم میزنین تا نرم او لطیف بشه و 3 تا 4 
ساعت میذارین بمونه تا ور بیاد .بعد حسابی ورز میدین تا هوای اضافی خمیر خارج بشه بعد با وردنه پهن و بعد رول میکنینیادتون باشه که حتما روش را چاک بدین وگرنه نوناتون تو فر میترکه و دوباره 20 دقیقه میذارین بمونه تا ور بیادبعد توفر میگذارین این 2 مرحله مهمه  
  یادتون باشه روی خمیر  رو وقتی داخل فر میزارین کمی آب سپری کنین  بیست دقیقه تا نیم ساعت با دمای180

4 comments:

شکمو said...

khoshmazas maloome az ghiyafash

شکمو said...

من درست کردم اینم لینکش مرســــــــــی عالی شد
لینک شما رو هم کذاشتم :*
http://yemalilar.blogspot.com/2010/09/blog-post_337.html

هانیه said...

بدجور وسوسه شدم......عالیه

Proshat said...

ey jooonam Hani aziz va Lila banoo. noooooshe jooonetoon. Hani age fer barghi dari to iran hatman dorost kon kheili asoooneh.....

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog