خمیر پیتزا

 
خمیر پیتزا




















dry yeast  یا  یک قاشق چای خوری مخمریا پودر خمیر ترش   

۴۵۰ گرم آرد سفید

یک قاشق چای خوری نمک

یک قاشق غذا خوری روغن زیتون (روغن معمولی‌ هم می‌شه ولی‌ فقط روغن مایع )

  آب نیم گرم ۲۴۰  میلی‌ لیتر   37 درجه سانتیگراد (حالا نمیخواد دما سنج بگیرین و تست کنید انگشت مبارک رو داخل آب  کنید  کافیه)

خوب انگشتتون رو از آب بیارین بیرون می‌خوایم بریم سراغ مرحله بعدی

مخمر رو روی سطح آب بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بمونه توجه کنین حتما باید بعد از این زمان روی آب پوشش کفّ مانند (فوم) ایجاد بشه در غیر اینصورت مخمر شما خیلی‌ وقته که تو کمد مونده و اصطلاحا مرده بدو بدو برین سر کوچه از حسن آقا بقال (سوپر دریانی بردارن و شرکا) یکی‌ دیگه بخرین یادتون باشه بعد از استفاده دوباره حسابی بپیچنین هوا نکشه و داخل یخچال بذارین.

خوب کجا بودیم آهان. بعد از اینکه فوم روی آب ایجاد شد با انگشت مبارکتون بهم بزنید ( قاشق چنگال رو بذرید کنار هیچ خوشم نمیاد) و بریزید رو مخلوط آرد و نمک و روغن. اینجا دیگه باید حسابی چنگ بزنید اوو هر چه فریاد دارین بر سر این خمیر بینوا بکشید. ۱۵ دقیقه باید ورز بدین به دارو دیوار بکوبین ولی‌ فقط خمیر رو نبرین یعنی‌ با نرمی کفّ دست ورز بدین تا جأیکه دیگه نرم و لطیف شده. ۴۵ دقیقه تا یک ساعت خمیر رو رها کنید داخل یه ظرف که با سلفون پوشوندین یه جای نسبتا گرم بذرید . نبرین یهو بذارین تو حیات خلوت ها!

خوب دیگه بعد از یه ساعت حجم خمیر زیاد شده حتما. روی میز آرد بپاشید و دوباره خمیر رو با کفّ دست ورز بدین تا تموم حباب‌های ایجاد شده از بین بره. کامل پهن کنید و روش هر چی‌ خواستین بریزین. اگر خمیر واستون زیاده می‌تونین پهن کنید و با کاغذ چرب (مخصوص فرر) لول کنید و داخل فریزر بذرید تا دفعه بعدی.

در مورد نحوه پخت به قسمت پیتزا مراجعه کنید

آخ خسته شدم از بس نوشتم‌ها کیه که قدر بدونه آخه بگو پروشات نونت نبود آبت نبود بلاگ نوشتنت چی‌ بود



از این دو تا ویدئو هم میتونین ایده بگیرین







 




3 comments:

jeerjeerak said...

I love your style of writing Proshat janam! Reading your blog posts are so enjoyable!:)

Proshat said...

Thanks Jeerjeerak kahnoom (LOOOL)
BTW sorry for the mistakes !! to be honest I dont have time to read it over

Anonymous said...

Proshat joon, merci az dastooraye ghashanget. man ye comment daram. dastoore farsi va english baham fargh dare. Az nazar andaze daraje hararat o ina man yekam gij shodam. masalan to khamire pizza to english neveshti shekr be yeast mizanim vali too farsi hichi nagofti. ya knead kardan to english gofti 15 min, to farsi 5 min.mishe lotfan in eshkalaro baraye man bartaraf koni va begi kodoomd doroste? merciiii

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog