ماهی‌ سالمون

ماهی‌ سالمون







































گشنیز ، زنجبیل تازه ، سیر و جعفری و کمی‌ نمک را با آبلیمو تازه مخلوط کنید و سطح ماهی‌ را با آن به پوشانید حدود یک ربع تا بیست دقیقه بعد داخل تابه کمی‌ روغن زیتون بریزید و کمی‌ که داغ شد ماهی‌ هارا داخل تابه بگذارید تا ۵ دقیقه سرخ شود نیازی به برگرداندن ماهی‌‌ها نیست چون بافت سالمون خیلی‌ ظریف است و به حرارت کمی‌ نیاز داره. بعد از ۵ دقیقه ۱ پیمانه شراب سفید بریزید و بگذارید با حرارت کم بیست دقیقه دیگر روی حرارت بماند . آماده است










2 comments:

poopak said...

khodaeish salmon kheili bad booo e, harkarisham bokoni bazam boo mideh.
Akharin bar ke mahi khordam yadam nist bas ke hame mahia boo midan,

Albate sorry, chakere mahihaye shomaham hastim ha

Proshat said...

پوپکی اگه سالمون برات درست کردم و بوو نداد تازه عاشقش هم شودی چی‌؟؟؟

رضا هم از این حرفا میزد هم در مورد صدف ، میگو و هم ماهی‌ الان هر روز اینا رو سفارش میده.

ما ایرانی‌‌ها خیلی‌ بد ماهی‌ درست می‌کنیم و تقریبا بافت ماهی‌ رو میکشیم. مواد تازه و زمان پخت خیلی‌ براز ماهی‌ و خصوصان صدف مهمه.

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog