شیرینی‌ دارچینی

















وقتی‌ پودر قند زدم مثل شرینی پاپیونی‌‌های ایران شد










شله زرد



شله زرد









 






 
 





جاتون خالی داغ داغه

اینو به یاد همه اونایی که دوسشون دارم و الان پیشم نیستن درست کردم








کوکو سیب زمینی‌ پروشات

کوکو سیب زمینی‌ پروشات

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





کوکو سیب زمینی‌ پروشات با کمی‌ گوشت چرخ کرده و زرشک ، پروشات آخه عاشق زرشکه ، و البته کمی‌ هم پنیر پیتزا داخل فر درست می‌شه





رول پنیر و رول زنجبیل و جوز

رول پنیر و رول زنجبیل و جوز
















رول پنیر: داخل خمیر پای کره و پنیر می‌ریزید و رول می‌کنید
خمیر پای قبلا توضیح داده شده است


(Deutsch) Muskatnuss und Ingwer

(English) Nutmeg and Ginger

رول جوز و زنجبیل : داخل خمیر پای کره و دارچین جوز و زنجبیل به اضافه شکر قهوه‌ای بریزید ضمنا می‌تونین مثل من بادام و گردو خورد شده یا کشمش هم اضافه کنید و رول کنید.

روی رول‌ها می‌تونین زرده تخم مرغ یا کرده یا خامه بمالید همه رو با هم نریز خانوم جان آش که نمی‌خوای بار بذاری
خوب فکر رو روی ۲۰۰°س که قبلان گذشتین گرم بشه ایشالا حالا من یادم رفت بگم شما چرا دقت نمیکنی‌ اصلا می‌خواستم ببینم چقدر آشپزین....

خوب رول هارو کفّ سینی چرب شده میچینین می‌تونین از کاغذ روغنی هم استفاده کنین و فویل هم روش بکشید که رول‌هاتون خشک نشه حدود ۲۵ تا ۳۰ بذارید سپس حدود ۱۵ دقیقه هم بدون فویل تا روی رول‌ها طلائی بشه توی این مدت یک یا ۲ بر دیگه روی رول هارو شیر یا خامه بمالید نرمتر و خوشرنگ تر می‌شه


نوش جون







"Imagine a world where everyone has access to affordable food"




















قو قولی نودل

قو قولی نودل





















 این غذا کاملا من درآوردی است و  به یاد پوپک و اعظم اسم این غذا رو گذاشتم قو قولی نودل



طرز تهیه هم نداره فقط کدو سبز رو با هویج و دو پره سیر  _ چند قاچ پرتغال هم توش انداختم_   سوس گوجه شیرین و با کره سرخ کردم کمی‌ که سرخ شد آب پرتغال توش ریختم که کمی‌ هویج‌ها نرم بشه فقط یه کم. بعدش هم نودل آبکش شده رو باهاش قاطی‌ کردم . بعدش هم تنهایی خوردم وای خیلی‌ خوش مزه بود باورتون نمی‌شه محشر . البته اگه غذا شیرین دوست ندارین توصیه نمیکنم






Pizza Dough Recepie

 
 Pizza Dough Recepie















Ingredients:

•1 envelope active dry yeast

•1 cup warm water, 45°c.

•1 1/2 teaspoons sugar

•2 1/4 tp 2 1/2 cups all-purpose flour

•2 tablespoons olive oil

•1 teaspoon salt
 
 
Put warm water in a cup; sprinkle yeast over water and stir in sugar; let stand for about 10 minutes, or until it begins to bubble.

Combine 2 1/4 cups flour and salt in a large bowl; pour in oil and yeast mixture and stir until a stiff dough is formed. Turn dough out onto a floured surface; knead about 5 minutes, or until smooth and elastic. Add extra flour as needed to keep from sticking to hands and board.



Place in a large bowl greased with shortening or butter; turn dough over to coat the dough well. Cover with towel and let rise in a warm place for about 30 minutes. Dough should double in bulk. Punch down the dough and shape to fit a lightly greased pizza pan which as been sprinkled lightly with cornmeal. Keep dough slightly thick around the edges. Fill with favorite filling and toppings and bake for about 15 to 20 minutes at 220°c.

خمیر پیتزا

 
خمیر پیتزا




















dry yeast  یا  یک قاشق چای خوری مخمریا پودر خمیر ترش   

۴۵۰ گرم آرد سفید

یک قاشق چای خوری نمک

یک قاشق غذا خوری روغن زیتون (روغن معمولی‌ هم می‌شه ولی‌ فقط روغن مایع )

  آب نیم گرم ۲۴۰  میلی‌ لیتر   37 درجه سانتیگراد (حالا نمیخواد دما سنج بگیرین و تست کنید انگشت مبارک رو داخل آب  کنید  کافیه)

خوب انگشتتون رو از آب بیارین بیرون می‌خوایم بریم سراغ مرحله بعدی

مخمر رو روی سطح آب بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بمونه توجه کنین حتما باید بعد از این زمان روی آب پوشش کفّ مانند (فوم) ایجاد بشه در غیر اینصورت مخمر شما خیلی‌ وقته که تو کمد مونده و اصطلاحا مرده بدو بدو برین سر کوچه از حسن آقا بقال (سوپر دریانی بردارن و شرکا) یکی‌ دیگه بخرین یادتون باشه بعد از استفاده دوباره حسابی بپیچنین هوا نکشه و داخل یخچال بذارین.

خوب کجا بودیم آهان. بعد از اینکه فوم روی آب ایجاد شد با انگشت مبارکتون بهم بزنید ( قاشق چنگال رو بذرید کنار هیچ خوشم نمیاد) و بریزید رو مخلوط آرد و نمک و روغن. اینجا دیگه باید حسابی چنگ بزنید اوو هر چه فریاد دارین بر سر این خمیر بینوا بکشید. ۱۵ دقیقه باید ورز بدین به دارو دیوار بکوبین ولی‌ فقط خمیر رو نبرین یعنی‌ با نرمی کفّ دست ورز بدین تا جأیکه دیگه نرم و لطیف شده. ۴۵ دقیقه تا یک ساعت خمیر رو رها کنید داخل یه ظرف که با سلفون پوشوندین یه جای نسبتا گرم بذرید . نبرین یهو بذارین تو حیات خلوت ها!

خوب دیگه بعد از یه ساعت حجم خمیر زیاد شده حتما. روی میز آرد بپاشید و دوباره خمیر رو با کفّ دست ورز بدین تا تموم حباب‌های ایجاد شده از بین بره. کامل پهن کنید و روش هر چی‌ خواستین بریزین. اگر خمیر واستون زیاده می‌تونین پهن کنید و با کاغذ چرب (مخصوص فرر) لول کنید و داخل فریزر بذرید تا دفعه بعدی.

در مورد نحوه پخت به قسمت پیتزا مراجعه کنید

آخ خسته شدم از بس نوشتم‌ها کیه که قدر بدونه آخه بگو پروشات نونت نبود آبت نبود بلاگ نوشتنت چی‌ بود



از این دو تا ویدئو هم میتونین ایده بگیرین







 




Sour Cream Coffee or Tea Cake


 


















135 g white sugar
150 g butter  
2 eggs
165 g  flour
5 g baking powder
5 g baking soda (bicarbonate de soude, or in farsi Joshe shirin, although joshe shirin differs from backing soda but it is a good substitute if you don’t have baking soda)
75 g sour cream
80 g chopped walnuts ( pistachio or almond )
100 g brown sugar
g cinnamon (ground)



Preheat oven (175 C).
First make the fillings: Combine chopped nuts, ground cinnamon, and brown sugar and mix well.
In a large bowl, cream together 1 cup of the white sugar  with 1 cup butter (softened). Add the eggs and beat well. Mix in the flour, baking soda, baking powder, and sour cream, stir until just combined.
Pour 1/2 of the batter into the prepared pan then sprinkle with 3/4 of the filling. Pour the remaining cake batter on top and sprinkle top with the remaining filling. Bake at (175 degrees C) for 40 minutes.






.

کیک لیمویی و شکلاتی



کیک لیمویی و شکلاتی


مواد لازم:
تخم مرغ یک عدد
آرد سفید 250 گرم

شیر 150 گرم
شکر آسیاب شده 200 گرم

روغن 100 گرم

هل یک قاشق چایخوری
بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری

پودر کاکائو یا شکلات آب شده

رنده پوست لیمو

طرز تهیه:


تخم مرغ وشکر,رنده پوست لیمو
 و هل را خوب بزنید ،سپس روغن را به آنها اضافه کرده ومخلوط کنید تاشکرها کاملا حل شوند،پس از آن شیر وپس از مخلوط
شدن شیر، آرد و بیکینگ پودررا داخل این مواد ریخته وخوب مخلوط کنید.

مقداری از مواد را پودر شکلات قاطی‌ کنید و از آن برای ۲ رنگ کردن یا تزئین استفاده کنید که بسته به سلیقه و فرم انتخابی شما
 فرق می‌کند من فقط داخل گلبرگ فرم را مایه کیک با شکلات ریختم






مواد آماده را درون ظرف ریخته ودر طبقه ی وسط فرکه از قبل گرم شده با 180 درجه قرار داده بعد از نیم ساعت کیک شما آماده است. ولی‌ از اونجا که فر‌ها با هم متفاوت هستند حتما ابتدا با خلال دندان امتحان کنید و تا عمق کیک فرو کنید اگر از مواد چیزی به خلال نچسبد یعنی‌ اینکه کیک پخته شده و آماده است. میتونید لابلای کیکتون گردو دارچین و کمی‌ شکر بریزین البته بصورت لایه لایه


















خمیر پیراشکی و پای

خمیر پیراشکی و پای






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 





   طرزتهیه خمیر پیراشکی و پای

 آرد۲۵۰گرم

یک قاشق چایی خوری مخمر

یک قاشق چایی خوری شکر

یک قاشق چایی خوری نمک

آب یا شیر ۱۵۵ میلی‌ لیتر


 روغن کرمونشاهی یا کره۱۵ الی ۲۰ گرم

همرو با هم قاطی میکنین و اینقدر به هم میزنین تا نرم او لطیف بشه و ۲ ساعت میذارین بمونه تا ور بیاد . بعد با وردنه پهن میکنین داخل همون قابلمه میذارید و خمیر رو میبندین روش هم شیر یا خامه میمالید و کمی روغن که خوش باشه البته با درب ۴۰ مین با درجه ۱۸۰ س

و ۱۰ ۲۰ مین هم بدون درب حرارت هم خودتون بسته به اینکه چقدر میخواین روش برشته بشه تعیین میکنین ۱۸۰ تا ۲۰۰ خوبه

بعدش هم دیگه نوش جان




پیراشکی مرغ و سبزیجات


پیراشکی مرغ و سبزیجات





















مواد لازم برای ۲ پیراشکی بزرگ (۲ - ۳ نفر)

نیم کیلو مرغ
۲ عدد کدو سبز
۲ عدد پیاز بزرگ
مقداری زرشک
میتوانید فلفل سبز ‌او قرمز و یا هر سبزی دیگر را هم اضافه کنید

اول پیاز را درشت خورد می‌کنیم قدری با روغن تفت میدهیم سپس مرغ را اضافه می‌کنیم چند دقیقه پیاز سرخ می‌کنیم و کمی‌ ادویه هر ادویهی که دوست دارین اضافه می‌کنین . من از پودر سیر، ریحان و پونه خشک، نمک، فلفل سیاه ، زردچوب زعفران و کمی‌ جوز استفاده می‌کنم
بعد کدو‌های خورد شده رو اضافه می‌کنین در این مرحله می‌تونین رب گوجه اضافه کنین یا خامه من معمولان رب گوجه می‌ریزم . بعد که کاملا مرغ پخته شد کنار میگذارید تا کم سرد بشه.

 
خمیر رو که قبلان آماده کردین ۲ قسمت می‌کنین و بعد گرد پهنش می‌کنید. مطابق شکل پائین مواد رو روی نصف خمیر می‌ریزید و طرف دیگر خمیر رو روی مواد می‌کشید و با انگشت یا چنگال دو لبه خمیر رو به هم می‌‌چسبانید طوریکه روغن مواد داخل هیچ راه نفوذی به بیرون ناداشته باشد

 سپس مقداری شیر رو روی خمیر فرچه می‌کنید و کنجد می‌ریزید. فویل رو روی ظرف می‌کشید و داخل فر که قبلا گرم کردین با درجه ۱۸۰ تا ۲۰۰ سانتیگراد میگذارید  مدت ۲۰ دقیقه بعد فویل رو بر میدارین و دوباره ۱۵ دقیقه با درجه ۲۰۰ تا ۲۲۰ تا روی خمیر هم کاملا برشته بشه.

اگه حوصله داشتین در طول پخت چند بار روی پیراشکی‌ها با فرچه شیر یا کره بمالید


نوش جان


قاپلی کرمانشاهی

قاپلی کرمانشاهی
مخصوص پوپک خواهر گلم طلا بانو

دستور این غذا از مادر بزرگم است ماه منیر خانم خدا رحمتشون کنه



































این یه پلو کرمانشاهی است که با لپه و گوشت تیکه درشت که بهتره با استخوان باشه درست می‌شه البته میتونید با گوشت چرخ کرده هم درست کنید که دیگه پلو سوسولی میشه و کرمانشاهی نیست






اندازه مواد رو به عهده خودتون میزارم چون زیاد و کم بودنش بسته به میل خودتونه و مثل خمیر و کیک ،.... مشکل ساز نیست. بعضی‌‌ها با گوشت بیشتر دوست دارن بعضی‌‌ها کمتر


خوب گوشت رو با پیاز سرخ می‌کنید و ادویه می‌ریزید مثل زردچوبه، فلفل و پودر سیر یا خود سیر _فقط ۱ - ۲ حبه یه بوته سیر نریزی یه وقت پلو هندی می‌شه_ و نمک، من همیشه توی گوشت گلپر می‌ریزم چون خیلی‌ عطرشو دوست دارم. کمی‌ که گوشت سرخ شد و طعم ادویه هارو گرفت لپه رو که قبلا خیس کردین اضافه می‌کنید. من این دفعه کمی‌ زرشک هم اضافه کردم ولی‌ ضروری نیست تازه گوشت با استخوان و درشت هم نداشتم. خوب بعدش زعفران دم کشیده رو با نصف لیوان آب به مخلوط گوشت اضافه می‌کنید و روی شعله ملایم میزارید تا گوشت و لپه پخته بشه . کمی‌ که آبش جم شد مواد رو لایه لایه داخل پلو آبکش شده می‌ریزید و مثل پلو معمولی‌ با حرارت نسبتا بالا نه ماکزیمم، صبر می‌کنید تا کمی‌ بخار کنه _ کرمانشاهی‌ها میگن تا بوق کنه _ بعد آب و روغن می‌ریزید دم کنی‌ _ کرمانشاهی : در خفه کن_ میزارید، حرارت رو کم می‌کنید و منتظر میشین تا دم بکشه


اینم از دستور قاپلی کرمانشاهی ! نوش جان

















ماهی‌ شکم پر2

 
ماهی‌ شکم پر




































اسم این ماهی در فارسی : ماهی دریا طلایی
Scientific name : Sparus aurata


Goldbrasse (Deutsch), Gilt Head Bream or Orata (English), Dorade (French), Dorada (Spanish)


و اما دستور پخت: ریحان رزماری سیر فلفل سیاه و قرمز نمک و سبزیهای معطر دیگه با هم قاطی میکنین و داخل شکم ماهی میذارید
داخل ظرف که گذشتین نصف فنجون شراب سفید با آبلیمو هم روش میریزید
از همون سبزها روی ماهی هم میتونید بریزید (سبزی خشک هم خوبه من میریزم)

بد یکی دو حبه سیره تازه به اضافه چند قاچ پرتغال روش میگذارید با فویل میپشونین و داخل فرر ۱۸۰ تا ۲۰۰ س حدود ۳۰ دقیقه

بد فویل رو بر میدارین و مقداری شیر یا خامه روش میمالید و دوباره ۲۰ دقیقه با همون درجه یا بیشتر , بسته به میزان آب داخل ظرف داره و اینکه چقدر دوست درین پوستش برشته بشه
همین
نوش جان
و اما ارزش غذایی این ماهی‌ بدون افزودنی‌ها


 

The orata(gilt head bream) nutritional profile

Calories kcal/100g = 91

Proteins = 19.7%

Fat = 0-5% 




مافین شکلاتی

مافین شکلاتی


I uses this recepie,









American Pancake

American Pancake



































Ingredients:

•2 cups all-purpose flour, stirred or sifted before measuring

•2 1/2 teaspoons baking powder

•3 tablespoons granulated sugar

•1/2 teaspoon salt

•2 large eggs

•1 1/2 to 1 3/4 cups milk

•2 tablespoons melted butter

Preparation:

Sift together flour, baking powder, sugar, and salt. In a separate bowl, whisk together the eggs and 1 1/2 cups of milk; add to flour mixture, stirring only until smooth. Blend in melted butter. If the batter seems too thick to pour, add a little more milk. Cook on a hot, greased griddle, using about 1/4 cup of batter for each pancake. Cook until bubbly, a little dry around the edges, and lightly browned on the bottom; turn and brown the other side. Recipe for pancakes serves 4.


















مافین کارامل






سفره ایرانی‌




دلمه فلفل



پای یا پیراشکی گوشت ۲

پیراشکی گوشت











پیتزا مخلوط با خمیر خانگی








تارت سبزیجات و گوشت

تارت سبزیجات و گوشت









مثل پیراشکی مرغ ولی‌ با گوشت چرخ کرده درست شده ولی‌ این بار همونطور که تو عکس می‌بینید خمیر پای رو رول نکردم و روی مواد داخل پای پنیر پیتزا ریختم.
در مورد پنیر پیتزا باید حواستون باشه که در آخرین دقایق پنیر رو روی مواد بریزین اول بذارین مواد داخل فر آماده بشه ۶-۷ دقیقه آخر پنیر اضافه کنید این باعث می‌شه لایه روی مواد نرمتر و خوش رنگ تر بشه

خوب اینم نصیحت آخر من بود راجع به پنیر پیتزا جون شما و جون این پنیرا









پای آلو ترش








نون لواش


نون لواش





















با ۳ پیمانه آرد شروع کنید
  آب نیم گرم ۱.۵ پیمانه + نمک و کمی روغن زیتون. اینقدر ورز میدین تا لطیف بشه یادتون باشه زیاد آرد اضافه نکنین چون نون خشک میشه

بعد بلافاصله میتونین یه  تابه رو روی گاز بذرید تا داغ بشه و خمیر پهن شده رو توش بندازید سریع شروع میکنه به پف کردن کمی که برشته شد بر میگردونین طرف دیگرو میندازید
اگه میخواین زمان بیشتری نون بمونه با فرچه روش کمی کاره بمالید یا کمتر برشته کنید




حلوا آرد گندم

حلوا آرد گندم







کسی هست حلوا نتونه درست کنه
 امان از دست این عروس خانوما شما اصلا چی‌ یاد گرفتین؟؟؟؟ عروسم عروس‌های قدیم خواهر

یک پیمانه رو خودتون در نظر بگیرید حالا این پیمانه بسته به میزان نیاز شما میتونه یک استکان ، یک لیوان یا یک کاسه باشه
لطفا فقط از یه پیمانه استفاده کنید نرین آرد رو با قابلمه آب رو با قاشق نمیدونم از این کارا بکنین بعد بگین پروشات گفت ها!!!! گفته باشم


مواد لازم:

آرد گندم (آرد سنگک بهتره) : یک پیمانه
روغن : یک سوم پیمانه

شکر : یک و نیم پیمانه

آب : یک پیمانه
گلاب : یک سوم پیمانه
زعفران : یک سوم قاشق چایخوری(زمانی که پیمانه حدودا دو لیوان باشد)
هل در صورت تمایل: مقداری

طرز تهیه:
ابتدا آرد را درون ماهیتابه میریزیم و تفت میدهیم وقتی بوی خامی آرد گرفته شد و به رنگ طلایی درآمد روغن را به آرد اضافه می کنیم.وقتی خوب مواد را مخلوط کردیم باید مطمئن باشی که مواد روغن کم ندارد چون هر آردی میزان خاصی روغن رو به خودش میگیره.

بعد از این که خوب مواد رو تفت دادیم و به رنگ قهوه ای در آمد مقداری از آب و شکر و گلاب و زعفران رو که قبلا با هم مخلوط کردیم به موتد بالا اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم
حالا بقیه آب و گلاب و اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا مواد یک دستی حاصل بیاد .

از این به بعد دیگه باید مدام حلوا را هم بزنیم تا آب خودشو از دست بده و به روغن بیوفته و این زمان وقتی هست که مواد دیگه به تابه نچسبه و به صورت یک خمیر به هم چسبیده توی تابه غلط بخوره.
بعد مواد رو توی یک دیس کشیده و با خلال و مغز پسته و بادام تزئیین می کنیم




Cheesy bread

قرمه سبزی

قورمه سبزی














سبزی‌های مورد نیاز برای قورمه سبزی

سبزی قرمه  : گشنیز ، جعفری ، اسفناج ، تره ، شنبلیله و شوید 
 
(توجه: شنبلیله و شوید قرمه سبزی رو تلخ می کنند پس این دو تا رو به مقدار کم استفاده کنید )
خوب مثل اینکه باید اسم انگلیسی سبزی هارو هم بنویسم کارم در اومد‌ها عمرا اگه واسه خودم بود این کارا رو نمیکردم .
مامان  جان گلم و خواهر شوهر عزیزم سبزی هارو آماده از ایران میفرستن راحت.



جعفری Parsley ، گشنیز Coriander ، شنبلیله Fenugreek ، شوید Dill ، تره  Leek
اسفناج Spinach


گوشت ماهیچه یا مغز ران بدون استخوان نیم کیلو یا 750گرم با استخوان
لوبیای قرمز یا چشم بلبلی  100گرم



لیمو عمانی درسته=3 تا 4 عدد



گرد لیمو= یک قاشق سوپخوری



پیاز سرخ کرده=2 تا 3 قاشق سوپخوری



روغن





طرز تهیه



روغن رو بریزین تو قابلمه ، داغ که شد چی‌ داغ نشد ؟؟؟‌ای خدا !! خوب اگه زحمتی نیست اجاق رو روشن کن آخه این قابلمه‌ها زبون نفهم هستن عروس خانوم , بعد پیاز رو اضافه می‌کنین آقا پیاز رو با پوست درسته که نمیدازن رو روغن پیاز پوست کنده و خورد شده
گوشت را تکه تکه می کنیم و با پیاز سرخ کرده! خوب تفت بدین آخ جان من عاشق این بوی نازش هستم حالشو ببرین واسه روح پروشات هم یه جلال همتی بخونین ،زردچوبه و نمک و فلفل و رب رو   بمقدار کم اضافه کنید بعد از اینکه خوب تفت دادین نسووزه بابا !!)   با لوبیا و لیمو عمانی و سه چهار لیوان آب می گذاریم نیم پز شود، 
بعد سبزی که قبلان شستین خورد می‌کنین خشک می‌کنین بعدش هم خورد می‌کنین و تازه باید با روغن کم سرخ کنین .... بله عروس خانوم غورمه سبزی این همه کار داره فکر کردی همین جوریه نه جانم کلی‌ تلاش  تحقیق و خلاصه بررسی‌ میدانی می‌خواد. یادمه یکی‌ از دوستان (ره) به ماکارونی‌ تخم مرغ میزد یعنی‌ به عبارتی ملات درست میکرد براش که بتونه لای نون بذاره.....  ولی‌ با قورمه سبزی از این کارا نمی‌شه کرد




خوب آقا کجا بودیم کلامم پرید یه جا دیگه! آره دیگه سبزی سرخ شده رو به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه می‌کنین و میزارید آروم . روم بپزه  به روغن بیفتد.ممکن است به جای گرد لیمو 2 تا 3 قاشق سوپخوری آبلیمو به خورش بزنیم.  یادتون باشه قورمه سبزی نباید زیاد آب داشته باشه  اگه آب زیاد باشه ملاقه رو که داخل ظرف میذارید فورا پر میشه  بنابرین به زمان پخت بیشتری نیاز دارید



 وقتی اون روغن خوشرنگ بالا اومده و سطح خورش رو گرفته میشه گفت غذا آماده است
نووووش جان









رول اسفناج




















اول خمیر پای رو آماده کنید یا بخرید. من از نوع آماده اینجا استفاده کردم.

از اسفناج بورانی درست کنید من اینجا به جای پیاز از تره فرنگی استفاده کردم و کمی سیب زمینی نیم پزا (رنده شده) رو بهش اضافه کردم . کمی که سرخ شد کمی خامه اضافه کنید و بگذارید آب آن گرفته شود. نمک او فلفل او .... با توجه به ذائقه خودتون اضافه کنید

بعد مواد را داخل خمیر پای بر زید میتونید خمیر را هر طور که دوست درین فرم بدین. داخل سینی فرر بچنید (۱۸۰-۲۰۰ سانتیگراد) روی رولها میتونید کمی خمه بمالید یا کره..... هر وقت طلائی شد آماده است نوش جون کنید امیدوارم خوشتون بیاد ......



نون گندم کامل برشته (No-Knead bread)


نون گندم کامل برشته
این نون نیازی به ورز دادن ندارد



































۳ پیمانه آرد الک شده
آرد سبوس دار. اگر ندارین مهم نیست آرد سفید هم میتونین استفاده کنین ولی‌ با سبوس خیلی‌ بهتره اگر سبوس جداگونه دارین متونید ۲ -۳ قاشق به آردتون اضافه کنین


۱/۴ ق چای خوری مخمر

۱ چای خوری نمک

یک و نیم پیمانه آب ولرم(37°سانتیگراد)

اولا مواد خشک رو با هم قاطی میکنید بعد آب رو اضافه میکنید

آروم به هم بزنید در حدی که آب به خورد آرد برود بعد روی ظرف سلفون بکشید و در جایی گرم نگاه دارید از ۸ تا ۱۲ ساعت هر چه بیشتر بمونه بهتره
من حدودا ۱۵ ساعت میزارم وقتی خمیر آماده شد میبینید که یک بافت پر از حبابهای ریز تشکیل شده این نشون میده که آماده شده .
روی میز آرد میپاشید و ظرف رو دمر میکنید روی میز بدون اینکه ورز بدین روش آرد میپاشید و مثل پارچه فقط ۴ تا میکنید و توی ظرفی که کمی چرب کردین میگزارین 20 دقیقه تا کمی استراحت کنه .

فر رو تا آخرین حد ممکن میگذارید تا گرم بشه ۲۵۰ ۲۶۰° سانتیگراد ۲۰ تا ۳۰ دقیقه 

بعد خمیر رو داخل ظرف داغ( از همون ظرف که که تو عکس میبینید حتما استفاده کنید این ظرفا سفالیه و مخصوص داخل فر است حتما ظرف باید داغ باشه) بگذارید حدود۲۰ دقیقه با در و ۱۵ دقیقه بدون در اگر دوست دارین روی نون حسابی مثل نون من برشته شود میتونین ۲۰ دقیقه بدون در بگذارید
۰
نون آماده است نوش جان!







About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog