اندازه گیریها



همانطور که می دانید در آشپزی، شیرینی پزی و پختن کیک روش اندازه گیری دقیق و صحیح از اصولی ترین شروط می باشد که بایستی رعایت شود.در اکثر موارد از پیمانه و قاشق های اندازه گیری استاندارد نام برده شده است که می توانید آنرا براحتی از فروشگاه های وسایل قنادی و شیرینی پزی تهیه کنید. پیمانه های اندازه گیری به ترتیب از بزرگ به کوچک شامل:
1 پیمانه  - 2/1 پیمانه - 3/1 پیمانه و 4/1 پیمانه
قاشق های اندازه گیری از بزرگ به کوچک شامل:
قاشق غذاخوری  - قاشق مرباخوری - قاشق چایخوری و 2/1 قاشق چایخوری
 

در صورتیکه پیمانه در اختیار ندارید می توانید با کمک قاشق غذاخوری معمولی مقدار پیمانه را محاسبه نمائید که به قرار زیر می باشد:
1 قاشق غذاخوری  3 قاشق چایخوری
1/16 پیمانه  1 قاشق غذاخوری
1/8 پیمانه  2 قاشق غذاخوری
1/6 پیمانه  2 قاشق غذاخوری+ 2 قاشق چایخوری
1/4 پیمانه  4 قاشق غذاخوری
1/3 پیمانه  5 قاشق غذاخوری + 1 قاشق چایخوری
3/8 پیمانه  6 قاشق غذاخوری
1/2 پیمانه  8 قاشق غذاخوری
2/3 پیمانه  10 قاشق غذاخوری + 2 قاشق چایخوری
3/4 پیمانه  12 قاشق غذاخوری
1 پیمانه  48 قاشق چایخوری
1 پیمانه  16 قاشق غذاخوری


در روش اندازه گیری اوزان مقدار هر پیمانه و قاشق بر حسب گرم به قرار زیر است: 
1 پیمانه آب200 گرم
1 پیمانه شیر200 گرم
1 پیمانه روغن آبکرده200 گرم
1 پیمانه آرد125 گرم
1 پیمانه شکر200 گرم
1 پیمانه برنج200 گرم
1 قاشق غذاخوری پر آرد25 گرم
1 قاشق غذاخوری شکر25 گرم
1 قاشق غذاخوری کره آبکرده20 گرم
1 پیمانه آرد نخود75 گرم

در جدول زیر تبدیل پیمانه به گرم در بعضی مواد غذائی را مشاهده می کنید:
 آرد سفید و پودر شکرشکر قهوه ایکره یا مارگارینپودر کاکائوشکر دانه ریزپودر نارگیلپودر بادامخلال بادام
پیمانه گرمگرمگرمگرمگرمگرمگرم   گرم 
1/81525101530102010
1/43050203055254020
1/34065254075355525
3/84575 304585406530
1/2601005060115508540
5/87012560701406010550
2/37513565751506511055
3/485150708517075130 60
7/8100175851002008515070
11102009512522510017080

نکاتی در مورد اندازه گیری
هنگامیکه یر اساس یک دستور ، آشپزی می کنید واحد های ارائه شده در همان دستور را دنبال کنید و از تبدیل آحاد به یکدیگر خصوصا حجم به وزن خودداری نمایید(مثلا پیمانه را به گرم). چون همانگونه که می دانید مواد مختلف در حجم یکسان دارای وزن یکسان نبوده و درنتیجه این تبدیل واحد ها، مقدار مواد اولیه مطابق با دستور نبوده و نتیجه کار مطلوب نخواهد بود.
هنگام اندازه گیری  پیمانه را داخل مواد فرو نکنید، بلکه از قاشق برای پر کردن پیمانه استفاده کنید.
پیمانه را بعد از پر کردن روی میز یا سطح کار نکوبید  و یا با قاشق روی سطح مواد را فشار ندهید زیرا باعث می شود حجم مواد افزایش بیابد و اندازه گیری درست انجام نشود.
سطح پیمانه بعد از پر شدن باید صاف باشد.

 مواد خشک مانند آرد و بکینگ پودر و... قبل از اندازه گیری بایستی الک شوند.
کره یا روغن جامد را قبل از اندازه گیری در دمای محیط قرار دهید تا نرم شوند.
جنس و مرغوبیت کالا در اندازه گیری نیز بی تاثیر نخواهد بود.













بر گرفته از سایتhttp://malekbanoo.ir
   

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog