نان ناپلونی



نان ناپلونی


سلام دوستان عزیز ، راستش چند وقت پیش یکی از دوستان خوب من همون که عاشق بستنی و شکلاته  سارا خانوم. پرسید نان ناپلونی چطور درست میشه. راستش از شما چه پنهون من که تا حالا امتحان نکرده بودم خودم هم عاشق ناپلونی . این بود که تحقیقات خودم رو آغاز نمودم. اول به چند تا پروفسور زنگ زدم و موافقت از دولت سویس واسه انجام پروژه و  بعدش هم یه  اسپانسر پیدا کردم خلاصه... نتیجه این شد  هاهاه 
والی از شوخی گذشته دیروز کمی جستجو کردم از انجا که اینگر یه بنده خدا طرز تهیه ناپلونی رو نوشته و باقی هم الی ماشالا کپی کردن من نتونستم دو وب نوشت، فارسی را پاس بداریم،  متفاوت پیدا کنم. عجب روزگاری شده.  دیگه مجبور شدم از حس ششم و   آزمون و خطا استفاده کنم اینم نتیجش. ولی این تولید  یک از ناپلونی پروشات خانومه ها  حالا میریم تا خط تولید بعدی رو با   کیفیت بهتردر  آینده راه بندازم  البته با کمک کامنت های شما


راستی کسی میدونه چرا اسمه این شیرینی  نان ناپلونیه نکنه ناپلون خیلی از اینا دوست داشته یا چون شیرینی  لوکسیه؟؟؟ خلاصه هر کی میدونه به ما هم بگه
.
خوب بریم سراغ طرز تهیه اول به حدود نیم کیلو خمیر هزار لا یا همون puff  pastry   نیاز دارین خمیر هزار لا رو هم متون از بیرون تهیه کنین هم ^خودتون درست کنین. من از آماده استفاده کردم والی سری بعد حتمن ناپلونی رو با خمیر خونگی درست میکنم من عشقه کار با حمیر هستم. 
حالا اگه خمیر آماده استفاده میکنین حتمن از این مدل ها بگیرین که پهن و رول نشده . خودتون پهنش کنین به قطرهیک سانتی مترسی کنین کاملا ۴ گوش باشه بعد داخل سنی فر بزارین . با چاقو یا کاتر های مخصوص خمیر که البته خیلی بهتره خامیرتون رو به مربعهای کوچکتر تقسیم کنین هم اندازه. من ی استبه کردم و ون این بود که قبل اینکه داخل سنی بندازم بریدم این شد که مقا جوابهایی و انتقال به سنی فر مربع هام نامیزون شد خوب تجربس دیگه  . وقتی کار برش تموم شد خود به خود به خاطر  حالت الاستیکی خمیر هزار لا مربع هاتون از هام فاصله دار میشن همچین یه نموره خودشو جم میکنه . روی خامیرتون کره آب شده بمالن و بزارین تو طبقه واست با دمای ۱۷۰ سانتی گراد و مدام چک کنین که خیلی برشته نشه . ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بسته به نوع فر لازم داره ولی از انجا که زمان زیادی نمیخاد مدام چک کنین من حرارت رو کمتر گذاشتم و نیم ساعت طول کشید ولی خوبیش این بود که تمام لایه های داخلی هام ترد شد. میبینین که مربع  هاتون  چه پوفی کرده و واسه خودش مکعب شده . وقتی احساس کردن آماده شده از فر در بیارین به بزارین سرد بشه نیم ساعتی ولش کنین و برین سراغه زدن خامه. خامه روبه اضافه پودره قند تا خامه شیرین بشه حسابی  بزنین تا سفت بشه و از پودر های مخصوص واسه سفت کردن خامه استفاده کنین  .چون خامه هایی که اینجا هستن بدون این پودر ها به راحتی سفت نمیشن یادتون باشه که خامه حسابی سرد باشه و ظرف را  هم همینطور از ۱ ساعت قبل  ظرف را تو یخچال بزارین نتیجه بهتری میده و جایی که خامه رو میزنین هم سی کنین خنک باشه . خامه زده شده رو تو یخچال بزارین و برین سراغه مکعب های کوچولو از وسط با چاقو ببرین و با ماسوره خامه رو بین دو لایه بریزین و لایه بالایی رو کامی فشار بدین این باس میشه که هم دو لایه خوب به هم بچسبان هم اینکه روی لایه بالایی شکسته بشه این همون حالتی که ناپلونی داره یا میتونین یکی از مکب هاتون رو خورد کنی و روش بپاشن بدش پودره قند بپاشن میتونین دارچین پودره پسته یا پودره نارگل هم روش بریزین.  میتونین به جای خامه از کرم پاتیستر هم استفاده کنین خوب دیگه نوش جان من برام سراغه کارآم
شاد باشین. باور کنین خیلی وقت میزارم که واستون بنویسم پس با کامنت هاتون خوش حالم کنین 

21 comments:

مری said...

آخه من قربون شما برم که انقد هنرمندین، قیافه ش که اینه وای به حال طعمش

Proshat said...

Hooooooooooora belakhareh keshoondamet inja hoooooria

jeerjeerak said...

unrelated question: noon-nokhodchi dorost kardi ta hala? man parsal eid dorost kardam, ba kare o ard-nokhodchi o poodr ghand. bad goole haye koochik dorost kardam azashoon. vali vaghti too fer gozashtam pahn shodan kaf e sini, mase poolaki! hala emsal eid mikham baz dorost konam. chi karesh konam ke oon joori nashe? begardam aksesho peida konam barat mifrestam.

Proshat said...

miram to karesh Leila jan etefaghan reza ham asheghe nokhod chie dorost mikonam khabaresh midam

Anonymous said...

midounam khyli khoshmazeh shodeh, kash akharesh mineveshtiid ehsasetoun bad az khordanesh chi bood, ma ham inja ye kam to zehnemoun shabih sazii mikardim v lezat mibordim!Mona

Proshat said...

Mona jooon mamnoon ke omadi.... vala aghaye hamsar bayad bege chon age man begam ria mishe loooool vali vaghean khob shodeh booood mitoonam begam vase bare aval aliiiiiiiiiii booood

parisa said...

salam besyar alii bood kheili aghte miam sar mizanam ama comment nazashte boodam. ama in napeloni mano be vajd avord hatman bayad dorost konam, ba ejaze linketoon kardam

Proshat said...

lotf kardi Parisa jan kheili khosh hal misham comment haye shoma doostan ro mibinam.
payandeh va salamat bashin

masi said...

e rasti man Masi hastam ke poste ghabli ro ferestadam :P

Unknown said...

mishe lotfan bishtar tozih bedin raje be poodrhaei ke vase seft shodane khame mishe estefade kard? mish chand ta esm bebarin? Merci

هانیه said...

bazam gol kashti doost joon, nooshe janetoon

شکمو said...

ummmmmmm bah bah noshe joonet
manam dorost kardam kheyli vaght pish ama nemidonestam rosh podre shekar mirizan injori khoshgel va asiltar mishe merciiiiiiiiiiiii

Sammy said...

kheyli khoshgelo khoshmaze shodan dastet tala azizam :D .... daram divoone misham raftam to rejim hese dorost kardan nadaram age dorost konam bayad bokhoram lol....

Proshat said...

Are Sammy joon ina ba rejim miyoonei nadare man hama ro midam aghaye shohar bkhore manam az vaghti weblog zadam 5 kilo ezafeh kardam vali alan dobare behtar shodam still I should get rid of 2kg more.

Anonymous said...

salam

dastetun dard nakone . behetun tabrik migam ke inghadr honarmand hastid .
Far.

Proshat said...

mamnoooooooon dooost e aziz lotf darin . payamhaye ghabli shomaro ham didam ro naghashi ha va ... sepasgozaram kash esmetoon ro midoonestam

Unknown said...

salaaaaam daste golet dard nakone ke kheili khanomi az in ke yeki mes shoma asheghe ashpaziye khosham miyam omidvaram hamishe movafagh bashid
rasti khamir hezar la chi mishe be englisi thousand layer :)))
help me pleas i wana make it thank u boos

Proshat said...

Fakhri aziz khamir 1000 la in english mishe "Puff Pastry" va in Deutsch "Blätterteig" in spanish "hojaldre" va in French "pâte feuilletée"

movafagh bashi doste aziz zemnan khosh halam ke khoshetoon omad, in weblog faghat baraye doostan khoobist mesle shoma

Proshat said...

MG and Masi azizam manoon. hatman to ye poste dige tarz seft kardan khameh ro tozih midam.

ناهید_احمد said...

man alan gerye mikonam in hame khorakie khoshmaze .nan napluni kheili dust daram che mikoni dokhtar

bita said...

azizam misheh lotfan podriroke vase seft shodane khameh mizanid esmesho be englisi begid man ye moshkele bozorg daram ba in khamahe shol mer3000000 az komaket

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog