طرز تهیه باقلوا







































طرز تهیه باقلوا
همانطور که قول داده بودم امروز طرز تهیه باقلوا رو واستون توضیح میدم. اصل و سختیه باقلوا تهیه خمیر یا همان لواش باقلوست.







تهیه این خمیر در منزل کمی‌ تا قسمتی‌ مشکله اما من میگم کار نشد نداره. وقتی‌ کسی تونسته پس شما هم میتونید. ولی‌ به لطف تکنولوژی‌های جدید در زمینه مواد غذائی الان همه نوع خمیر آماده را می‌شه تو سوپرمارکت‌ها پیدا کرد. برای باقلوا معمولان از خمیر فیلو استفاده می‌شه خ خمیری بسیار ظریف و شکنده است. و کار کردن با اون کمی‌ حوصله و ظرافت می‌خواد.
توی دستور اول من طرز تهیه باقلوا را با خمیر آماده توضیح میدم و در پستی جداگانه طرز تهیه لواش خانگی باقلوا را ولی‌ باید کمی‌ به من فرصت بدین که خودم حتما امتحان کنم.
خوب بریم سراغ تاز تهیه باقلوا با خمیر آماده فیلو.
مواد لازم: ۱۲ ورق خمیر فیلو
مغز بادام، گردو، پسته و فندق از هر کدام ۱۰۰ گرم. البته این انتخاب من بوده شما میتوانید فقط از یکی‌ از اینها استفاده کنید مثلا ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم پسته.معمولان با پسته تنها خیلی‌ خوشمزه تا می‌شه.
۱۰۰ گرم پودر نارگیل البته نه پودر خیلی‌ صاف و نرم میخوایم که نارگیل زیر دندون حسّ بشه.
گلاب ۱ دسیلیتر در حدی که گلاب رو اسپری کنیم. پودر حل و دارچین  ۱ قاشق چایی خوری از هر کدام. 
پودر قند ۴ قاشق غذا خوری
همه این مواد را با هم مخلوط می‌کنیم. بعدا باهاش کار داریم

.






برای تهیه شربت باقلوا
۵۰۰ گرم شکار
۵ دسی‌ لیتر آب
۲ دسیلیتر گلاب
شكررا با آب مخلوط كرده روي آتش مي گذاريم. زماني كه جوش آمد و كمي غليظ شد، گلاب را اضافه مي كنيم و پس از چند جوش ، ديگر شربت را از روي اجاق برداشته ، و از صافي رد مي كنيم و نگاه مي داريم 
. ظرف مناسب رو برای چیدن باقلوا انتخاب می‌کنیم و ک‌ف آنرا چرب می‌کنیم . یک ورق از خمیر رو بر میداریم داخل ظرف میندازیم و با فرچه روی خمیر رو هم چرب می‌کنیم. تا ۴ لایه خمیر  این کار را تکرار می‌کنیم بده از ۴ لایه یک سوم مواد میانی را شامل مغز‌ها حل و دارچین ،... روی خمیر می‌ریزیم و اگلب را روی این مواد اسپری می‌کنیم. این مراحل را تکرار می‌کنیم. یعنی‌ ۴ لایه خمیر چرب شده مواد میانی و سپس مرحله بعدی تا خمیر تمام شود . این مراحل در عکسها کاملا واضحه. یادتون باشه لایه آخر فقط خمیر یعنی‌ سطحی روی شامل آخرین لایه‌های خمیر فیلوست.

خوب حالا میتونین لایه‌های آماده شده رو به شکل دلخواه برش بدین و داخل فر که از قبل گرم کردیم ۱۷۵° سانتیگراد  به مدت ۱۵دقیقه میزاریم. خیلی‌ مهمه که مادام سرکشی کنید هر زمان که احساس کردین سطحی روی به دلخواه شما برشته شده  آنرا از فر بیرون بیارید. بذرید سرد بشه و شربت گرم نه داغ را روی مواد آرام بریزید تا همه جای باقلوا‌ها آغشته به شهد بشه.

مهمترین قسمت هنوز مونده و آن اینه که نوش جان کنید
نوووش














9 comments:

خیاط باشی said...

اگه من این باقلوا رو توی این تعطیلات درست نکنم نصف عمرم بر فناست.... باید هر طور شده همّت کنم. ممنونم ازت خانم گٔل. حتما خبرش رو میدم

شکمو said...

baaaaaaaah bah che baghlavayi shode in

sanaz said...

tarze tahieye khamir ro na2nestam peyda konam

poopak said...

ey volllllllllllllllllll

Zahra said...

ye soal dige in khamire hezar la ro az che forooshgahi mitoonam bekharam man? esme germanesh chie?
mercccccccccc

Proshat said...

Zahra jan az maghazeh haye turki mitooni bego baghlava teig mikhay. az coop ham mitooni bekhari esmesh ham strudelteig hastesh

Zahra said...

merc aziam
peida kardam az foroshga turki ke too waliselen hastesh, kheili khoshhalam ke weblagetoono peida kardam injoori dige moshkeli vase tahie mavad ham dashte basham be shoma zahmat midamo azatoon miporsam
movafagh bashi

Proshat said...

Khahesh mikonam Zahra azizam zende bashi shoma morahemin

Anonymous said...

Aali bood, daram farda ,iram maghazeye irani too dandenong ta baraye do ta az shirinahatoon mavadesho bekharam.
Mamnoon
Maryam

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog

Loading...