بخچه پلو کرمانشاهی


بخچه پلو کرمانشاهی


































مواد داخلش هر نوع پلو مخلوط میتونه باشه مثل زرشک پلو ، لوپیا پولو ، پلو داخل دلمه، ..... ولی یه کم باید خام تر درستش کیند که تو فر خمیر نشه
باقیش دیگه خمیر دورش و قابلمه مخصوص فرر که از جنس سفاله و روکش تفلن داره


خمیرش هم خیلی آسونه ولی من با دستگاه خمیر درس کنی آماده میکنم ولی با دست هم خیلی راحت


۲۵۰g  آرد


یک قاشق چایی خوری مخمر

یک قاشق چایی خوری شکر
یک قاشق چایی خوری نمک


۱۵۵ ml آب یا شیر


روغن کرمونشاهی یا کره۱۵ الی ۲۰ گرم
همرو با هم قاطی میکنین و اینقدر به هم میزنین تا نرم او لطیف بشه و ۲ ساعت میذارین بمونه تا ور بیاد . بعد با وردنه پهن میکنین داخل همون قابلمه میذارید و خمیر رو میبندین روش هم شیر یا خامه میمالید و کمی روغن که خوش باشه البته با درب ۴۰ مین با درجه ۱۸۰ س


و ۱۰ ۲۰ مین هم بدون درب حرارت هم خودتون بسته به اینکه چقدر میخواین روش برشته بشه تعیین میکنین ۱۸۰ تا ۲۰۰ خوبه
بعدش هم دیگه نوش جان




3 comments:

see this page said...

besyar alie mesle yek ghanade herfeii karetoon harf nadare
hossein najmi

see this page said...

besyar ali va herfeii vaghean mesle yek ghanade herfeii karetoon harf nadare
"hossein najmi"

see this page said...
This comment has been removed by a blog administrator.

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog