ماهی‌ شکم پر2

 
ماهی‌ شکم پر




































اسم این ماهی در فارسی : ماهی دریا طلایی
Scientific name : Sparus aurata


Goldbrasse (Deutsch), Gilt Head Bream or Orata (English), Dorade (French), Dorada (Spanish)


و اما دستور پخت: ریحان رزماری سیر فلفل سیاه و قرمز نمک و سبزیهای معطر دیگه با هم قاطی میکنین و داخل شکم ماهی میذارید
داخل ظرف که گذشتین نصف فنجون شراب سفید با آبلیمو هم روش میریزید
از همون سبزها روی ماهی هم میتونید بریزید (سبزی خشک هم خوبه من میریزم)

بد یکی دو حبه سیره تازه به اضافه چند قاچ پرتغال روش میگذارید با فویل میپشونین و داخل فرر ۱۸۰ تا ۲۰۰ س حدود ۳۰ دقیقه

بد فویل رو بر میدارین و مقداری شیر یا خامه روش میمالید و دوباره ۲۰ دقیقه با همون درجه یا بیشتر , بسته به میزان آب داخل ظرف داره و اینکه چقدر دوست درین پوستش برشته بشه
همین
نوش جان
و اما ارزش غذایی این ماهی‌ بدون افزودنی‌ها


 

The orata(gilt head bream) nutritional profile

Calories kcal/100g = 91

Proteins = 19.7%

Fat = 0-5% 




1 comment:

proshatkichen said...

akhe tavalodeshe Tavalodet mobarak khahare azizzzam

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog