رولت خامه‌ای



































 


 من اولش فکر میکردم که درست کردن رولت خیلی سخت باشه اما وقتی درست کردم پشیمان شدم که چرا قبلان امتحان نکرده بودم وای باورتون نمی‌شه عالی‌ شده بود! حتی از رولت‌های بیرون هم خوشمزه تر شده بود! خلاصه اینکه در عرض چهار روز ۲ بار درست کردم اونم به درخواست شدید همسر گرامی‌  

 

مواد لازم:


آرد گندم بدون سبوس                100  گرم  

تخم مرغ                                 5 عدد
شكر                                       100 گرم
آب گرم                                   3 قاشق سوپخوری
وانیل                                     یك دوم قاشق چایخوری
بیكینگ پودر                           یك سوم قاشق چایخوری
پودر شكر                              یك فنجان برای تزئین روی رولت

 

مواد داخل رولت


خامه                    200- 150  گرم
پودر شكر               70 
وانیل                     یك سوم قاشق چایخوری

طرز تهیه:


سفیده تخم مرغ , یك دوم شكر ، خوب به هم می زنیم و بعد از سفت شدن كامل، آن را كنار می گذاریم.
زرده ها را با وانیل و آب گرم به هم می زنیم تا كف كند. بقیه شكر را به آن اضافه كرده و خوب به هم می زنیم تا مایع، كرم رنگ شود. آرد و بیكینگ پادر را  و به تدریج به زرده اضافه می كنیم.
سفیده را در2 مرحله داخل مایع می ریزیم و آرام و به صورت دورانی و در یك جهت آن را به هم می زنیم. كاغذ روغنی را در كف سینی فر قرار داده و مایع را روی آن می ریزیم و با كاردك سطح آن را صاف می كنیم. سینی را در فر350 درجه به مدت20- 15  دقیقه روی پنجره وسط فر قرار می دهیم تا نان بپزد، ولی خشك نشود.
برای تهیه مواد داخل رولت، خامه و پودر شكر و وانیل را با هم مخلوط می كنیم.
سپس نان پخته شده را روی دستمال تمیزی برمی گردانیم و  كاغذ روغنی چسبیده به نان را از نان جدا كرده و بلافاصله نان را لوله می كنیم و می گذاریم سرد شود. نان سرد شده را باز كرده و خامه آماده شده را با كاردك به طور یكنواخت روی آن می مالیم. مجدداً نان را لوله كرده و روی آن را  تزئین می كنیم و آن را در یخچال قرار می دهیم.






19 comments:

jeerjeerak said...

Ok, Lady! you seriously need to plan a trip to US and teach me to make all these heavenly desserts!:D

negar said...

Ba salam , manzzoretoon az arde kamelan sefid arde gandome ya chize dige?
Bests,
Negar

Proshat said...

منظور آرد گندم بدون سبوس یا ارد مخصوص کیک است.

Proshat said...

Leila jooonam my pleasure! when would it be ok 4 u?

Anonymous said...

dasteton dard nakone ali be nazar miad man ye bar dorost kardam kharab shod nonam chon sefide va makhlot ra ke ba ham makhlot kardam khob be ham nazadam chon gofte bodan kam be ham bezanid pof sefide mikhabe kholaser sini ham kochik bod koloft shod nonesh nemishod rulesh kard . vali mikhastam bedonam in ard kam nist ba 5 ta tokhm morgh? boye zokhmo che kar konim? darchin khobe?

Proshat said...

خوش حالم که خوشتون اومد. سفیده تخم مرغ را سعی‌ کنین خوب به هم بزنین اما به شکل دورانی و همیشه از یک سمت مثلا اگر در جهت عقربه‌های ساعت به هم میزنین تا آخر کار به هم جهت باشه عوض نکنین و در همین حال سعی‌ کنین مواد را از زیر به بالا بیاورید چون جرم حجمی سفیده و بقیه مواد مختلفه اگر خوب به هم نزنید مخلوط زرده و آرد پائین می‌مونه و سفیده بالا.

در مورد بوی زخم اگر وانیل بزنید آای به جای ۳ قاشق آب از گلاب استفاده کنید اصلا بوی بدی نخواد داشت من فقط وانیل زدم بدون گلاب اصلا بوی بدی نداشت. ضمنا میتونین وقتی‌ خامه ریختین روی خامه کمی‌ دارچین بپاشین عالی‌ می‌شه ولی‌ دارچین را اگر به مواد اضافه کنید رولت شما سفید نخواهد شد این بسته به سلیقه شماست

موفق باشین

پروشات

poopak said...

vayyyyyyyyyy, che alie manam khastammmmmmmmmm

Anonymous said...

salam khanoome proshat khastam begam chera shoma 1 channel tooye youtube dorost nemikonin baraye ashpaziye ghashangetoon fek konam kheyli tarfdaratoon nazareshoon hamin bashe :)

Proshat said...

دوست عزیز چوب کاری میفرمائید من فقط یه هنر جوی هستم که تجربه کسب می‌کنم. به هر حال ممنوونم از اظهار لطف شما

bahare moradiyan said...

salam proshate aziz. mamnoon az inke hona´reto dar ekhtiare hame gharar midi.
man dorost kardam vali nemidoonam chera noonam ham tarak khord va ham khamir shod. aslan tord nabood. vali mazash ali bood. mishe rahnamaeim konid? mamnoon az lotfetoon.

Proshat said...

بهاره جان ممنونم قابل شمارو نداره. عزیزم شاید اندازه قالبت مناسب نبوده . کلا این مواد بعد از پخت باید حدود ائ‌ ۱.۵ سانت بشه. اگه ظرفت کوچیک باشه قطر کیک زیاد می‌شه و باعث می‌شه هم خمیر بشه هم خوب رول نشه و موقع رول کردن طرف دیگه ترک میخوره.

من از قالب
27x34
استفاده کردم

حتما سفیده رو خوب بزن تا یکدست و سفت بشه و بعد از اضافه کردن سفیده خیلی‌ آروم مواد رو در حدی که قاطی‌ بشن به هم بزن که پف کیکت نخوابه و حالت اسفنجی رو حفظ کنه.

Sammy said...

Salam,
ye soal azizam, hamsar man gir dade 3 pich ke dar iran ye laye shire aval roye rolet mizanan bad khame ro mizanan. aya in sehat dare? mige bekhatere hamin ye laye shire ghahveyi ya keremi rang hast ke hata dide ham mishe. man khodam chon aslan yadam nemiad hamchin chizi ro harfesh ro ghabol nadaram. shoma aya shire (makhlote ab + shekar ya ye hamchin chizi) zadin be royeye dakheliye roleteton?

Proshat said...

سلام سامی عزیز. راستش شیره یا مربا رو بعضی‌‌ها میزنن اما اجباری نیست اگر رولت شما کاملا نرم و تازه است لزومی به زدن شیره نیست. چون خامهای که میزنین هم شیرین می‌شه و هم خودش رولت شما رو به اندازه کافی‌ نرم میکنه. مگر اینکه بخواین رولت رو طعم دار کنین با مربا مثلا توت فرنگی‌ یا آلبالو ،... ولی‌ شیره لزومی نداره. رنگ قهوه‌ای هم مال ته رولت که کمی‌ تیره تر می‌شه من معمولان نمیزارم زیاد تو فر بمونه که نه قهوه‌ای بشه نه خشک. امیدوارم مورد استفاده قرار گرفته باشه.

Anonymous said...

salam bebakhshid ardeh gandomeh bedooneh sabous yani chi?
mishe be englisi begid ani chi? mamnoonam

Proshat said...

Ard sefid ro mitoonin to iran be esme ard cake ya ard ghanadi tahie konin
in English White flour, all-purpose flour, confectionary flour or wheat flour
Deutsch: Weiss Mehl , weizenmehl

Anonymous said...

Thank you

Sara said...

salam.khaste nabashid.bebakhshid soale man in bood ke az che noo' khameii bayad estefade konam? powder khame ya chize dg? man ghablan say kardam dorost konam vali khamash akhare kar mesle kare shod nemidoonam chera.merc

Anonymous said...

kare ya roghan chi?dar dastoore sponge cake ham hata kami butter mirizana!!!beine recipe haye dige male shoma aghelanetar benazar miad

mahsa said...

سلام لطفا طرز تهیه خامه کیک را اموزش بدین از خامه رولتی که اموزش دادید میشه برای کیک هم استفاده کرد؟

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog