قرمه سبزی

قورمه سبزی














سبزی‌های مورد نیاز برای قورمه سبزی

سبزی قرمه  : گشنیز ، جعفری ، اسفناج ، تره ، شنبلیله و شوید 
 
(توجه: شنبلیله و شوید قرمه سبزی رو تلخ می کنند پس این دو تا رو به مقدار کم استفاده کنید )
خوب مثل اینکه باید اسم انگلیسی سبزی هارو هم بنویسم کارم در اومد‌ها عمرا اگه واسه خودم بود این کارا رو نمیکردم .
مامان  جان گلم و خواهر شوهر عزیزم سبزی هارو آماده از ایران میفرستن راحت.



جعفری Parsley ، گشنیز Coriander ، شنبلیله Fenugreek ، شوید Dill ، تره  Leek
اسفناج Spinach


گوشت ماهیچه یا مغز ران بدون استخوان نیم کیلو یا 750گرم با استخوان
لوبیای قرمز یا چشم بلبلی  100گرم



لیمو عمانی درسته=3 تا 4 عدد



گرد لیمو= یک قاشق سوپخوری



پیاز سرخ کرده=2 تا 3 قاشق سوپخوری



روغن





طرز تهیه



روغن رو بریزین تو قابلمه ، داغ که شد چی‌ داغ نشد ؟؟؟‌ای خدا !! خوب اگه زحمتی نیست اجاق رو روشن کن آخه این قابلمه‌ها زبون نفهم هستن عروس خانوم , بعد پیاز رو اضافه می‌کنین آقا پیاز رو با پوست درسته که نمیدازن رو روغن پیاز پوست کنده و خورد شده
گوشت را تکه تکه می کنیم و با پیاز سرخ کرده! خوب تفت بدین آخ جان من عاشق این بوی نازش هستم حالشو ببرین واسه روح پروشات هم یه جلال همتی بخونین ،زردچوبه و نمک و فلفل و رب رو   بمقدار کم اضافه کنید بعد از اینکه خوب تفت دادین نسووزه بابا !!)   با لوبیا و لیمو عمانی و سه چهار لیوان آب می گذاریم نیم پز شود، 
بعد سبزی که قبلان شستین خورد می‌کنین خشک می‌کنین بعدش هم خورد می‌کنین و تازه باید با روغن کم سرخ کنین .... بله عروس خانوم غورمه سبزی این همه کار داره فکر کردی همین جوریه نه جانم کلی‌ تلاش  تحقیق و خلاصه بررسی‌ میدانی می‌خواد. یادمه یکی‌ از دوستان (ره) به ماکارونی‌ تخم مرغ میزد یعنی‌ به عبارتی ملات درست میکرد براش که بتونه لای نون بذاره.....  ولی‌ با قورمه سبزی از این کارا نمی‌شه کرد




خوب آقا کجا بودیم کلامم پرید یه جا دیگه! آره دیگه سبزی سرخ شده رو به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه می‌کنین و میزارید آروم . روم بپزه  به روغن بیفتد.ممکن است به جای گرد لیمو 2 تا 3 قاشق سوپخوری آبلیمو به خورش بزنیم.  یادتون باشه قورمه سبزی نباید زیاد آب داشته باشه  اگه آب زیاد باشه ملاقه رو که داخل ظرف میذارید فورا پر میشه  بنابرین به زمان پخت بیشتری نیاز دارید



 وقتی اون روغن خوشرنگ بالا اومده و سطح خورش رو گرفته میشه گفت غذا آماده است
نووووش جان








3 comments:

Anonymous said...

What is the recipe for this?

مری said...

قربون اون نوشتنت برم
=)
اسفناج و شوید هم میریزی پس تو قرمه سبزی؟
فک کنم مامانم فقط تره جعفری و شنبلیله میریزه، این دفعه میگم این مدل رو هم امتحان کنه
:)

Proshat said...

vala Mery jan man nemirizam sabzi ha amadeh miad vasam akhe inja nemishe tamam sabzi haye ghormeh sabzi ro peyda kard.

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog