رول پنیر و رول زنجبیل و جوز

رول پنیر و رول زنجبیل و جوز
















رول پنیر: داخل خمیر پای کره و پنیر می‌ریزید و رول می‌کنید
خمیر پای قبلا توضیح داده شده است


(Deutsch) Muskatnuss und Ingwer

(English) Nutmeg and Ginger

رول جوز و زنجبیل : داخل خمیر پای کره و دارچین جوز و زنجبیل به اضافه شکر قهوه‌ای بریزید ضمنا می‌تونین مثل من بادام و گردو خورد شده یا کشمش هم اضافه کنید و رول کنید.

روی رول‌ها می‌تونین زرده تخم مرغ یا کرده یا خامه بمالید همه رو با هم نریز خانوم جان آش که نمی‌خوای بار بذاری
خوب فکر رو روی ۲۰۰°س که قبلان گذشتین گرم بشه ایشالا حالا من یادم رفت بگم شما چرا دقت نمیکنی‌ اصلا می‌خواستم ببینم چقدر آشپزین....

خوب رول هارو کفّ سینی چرب شده میچینین می‌تونین از کاغذ روغنی هم استفاده کنین و فویل هم روش بکشید که رول‌هاتون خشک نشه حدود ۲۵ تا ۳۰ بذارید سپس حدود ۱۵ دقیقه هم بدون فویل تا روی رول‌ها طلائی بشه توی این مدت یک یا ۲ بر دیگه روی رول هارو شیر یا خامه بمالید نرمتر و خوشرنگ تر می‌شه


نوش جون







No comments:

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog