مینی پیراشکی گوشت


یه خوراک گوشتی خوشمزه ، مینی پیراشکی گوشت 






برای تهیه خمیر پیراشکی اینجا را ببینید.میتونین از خمیر های اماده هزار لا هم استفاده کنین 
من برای داخل پیراشکی. گوشت چرخ کرده را با پیاز و تره فرنگی و موسیر تازه و کمی کره   تفت دادم.  نمک فلفل و زردچوبه ، پودرگشنیز اضافه کردم .بعد از اینکه گوشت کمی پخته شد رب گوجه فرنگی اضافه کردم. در آخر هم جعفری تازه و لوبیا قرمز پخته ریختم. ۱/۲ پیمانه آب اضافه کردم و تا وقتی آبش کاملا جمع نشود از روی حرارت بر نداشتم  




. خمیر پیراشکی رو به تیکه های کوچه تقسیم و با وردنه پهن کردم. دخش رو با مواد گوشتی که سرد شده پور کردم و سر خمیر را هم آوردم به شکلی که تو عکس میبینین . روی خمیره با تخم مرغ فرچه کردم زرده و سفیده باهم . کنجد ریختم و تو فر گذاشتم با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد و مدت ۳۰ دقیقه. 


2 comments:

هانیه said...

vaaaaaaay, che loghmei o khoshgel, injoori khoobe dige, merc

Ashpaz said...

che kocholo va khoshkel shodan merci .

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog

Loading...